Прийом вторсировини: відходів пластику та відходів плівки по Україні.

Пластмаси та їх вплив на навколишнє середовище

Вплив пластмас на навколишнє середовище вже давно стали гарячою темою.  Як суспільство, ми все більше і більше усвідомлюємо проблеми, пов’язані з широкомасштабним використанням пластику, і це тільки допоможе нам рухатися вперед і змінити ситуацію на краще.  Але, хоча багато говорять про те, як нам слід використовувати менше пластмасових виробів, чому саме пластик так шкідливий?  У цій статті ми розглянемо кілька основних причин.

Пластмаса розкладається сотні років

Пластмасові вироби, особливо одноразові пластмаси, такі як пакети і соломинки, не розкладаються повністю і залишаються в навколишньому середовищі протягом сотень (або навіть тисяч) років.  Замість того, щоб повністю розкладатися і природним чином поглинатися назад в навколишнє середовище, більшість пластмас будуть руйнуватися потроху, викидаючи невеликі шматочки пластику в навколишнє середовище, де вони можуть бути поглинені дикою природою.  Цей процес також може привести до забруднення джерел грунтових вод, а також річок і струмків.

Пластмаси впливають на наші океани.

Тривожний аспект використання пластика, про який ми тільки починаємо усвідомлювати, – це збиток, який пластик завдає нашим океанам.  Незалежно від того, чи чули ви про це від сера Девіда Аттенборо, засобів масової інформації в цілому або просто читаєте про це тут, збиток, що наноситься пластиком морського життя в усьому світі, поза всякими сумнівами.  Приблизно 150 мільйонів метричних тонн пластика в даний час знаходиться в океані, і ми виробляємо його все більше і більше з кожним роком, а це означає, що наші океани – і його мешканці – морські мешканці – задихаються від пластику, який ми викидаємо.

Істоти, що живуть в океані, гинуть від безпритульного пластика, плаваючого у воді, а також від пластикових фрагментів, які вони приймають за справжню їжу.  Частинками пластика потрапляють в організм морської фауни, і в міру того, як ми виробляємо все більше одноразового пластику, ця проблема буде тільки посилюватися.

 

Пластик також можна знайти на березі, іноді через роки після того, як його викинули в океан.  Його довговічність як матеріалу означає, що його практично неможливо видалити з навколишнього середовища, і він може надати вражаюче вплив на колись чисті, незаймані природні пляжі по всьому світу.

 

Які пластмаси можна переробляти?

Тільки дев’ять відсотків усього виробленого пластика переробляється, і багато людей просто викидають пластикові вироби, які, по суті, підлягають переробці.  Одноразовий характер багатьох пластиків, який поклав початок культурі «викидання», є частиною проблеми, але, мабуть, найбільш важливою проблемою є плутанина, пов’язана з тим, що можна переробляти і де переробляти ці матеріали.

 

В Англії кожна місцева рада керує своєю власною системою переробки, а це означає, що те, що можна і що не можна переробляти, змінюється в залежності від юрисдикції.  Ця система викликає плутанину.  В Уельсі, наприклад, все більше стандартизовано, і поради пропонують однакові послуги з переробки відходів по всій країні.

 

Деякі пластмаси легко переробляти в Англії.  Пляшки, в тому числі пляшки з водою, молоком і шампунем, можна забрати прямо біля порога в 99% приміщень.  Однак такі речі, як пакети для перенесення, харчова плівка, горщики для рослин і чорний пластик, збираються менш ніж в 25% зон.  Без стандартизованої системи люди залишаються в подиві, чи можна їх пластикові відходи успішно переробити в домашніх умовах.

 

Звичайно, ви завжди можете ознайомитися з керівними принципами місцевої ради по утилізації колекцій, однак внесення фундаментальної ясності в цей процес зробило б переробку пластику більш зрозумілою для всіх.

Що ми можемо зробити, щоб знизити споживання пластику?

Зменшуючи кількість пластику, яке ми використовуємо щодня, ми можемо допомогти знизити попит і домогтися змін.  Останнім часом обговорюються заборони на використання пластика, націлені на одноразовий пластик в комерційних цілях.

З особистої точки зору, ви можете скоротити споживання пластику, слідуючи цій раді і відмовляючись купувати або використовувати одноразовий пластик, такий як пластикові соломинки і одноразові кавові чашки.  Знайдіть альтернативні продукти, які не залежать від пластикової упаковки (близько 40% використання пластика доводиться на упаковку), і постарайтеся розповісти іншим про пластмаси і про те, наскільки шкідливим може бути надмірне споживання.

Компанія Еколос займається прийомом, вивезенням та утилізацією вторсировини.  Ми працюємо по всій Україні вже багато років.  Приймаються наступні види відходів:

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *